Stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka

Digitalno središče Slovenije s sloganom »Tehnologija za ljudi« uresničuje eno od prednostnih nalog Slovenije v času njenega predsedovanja, zagotavlja povezovanje slovenskih podjetij in institucij ter hkrati izpostavljala tematike na področju inovativnosti, trajnosti in tehnološko naprednih rešitev.


V sklopu Digitalnega središča Slovenije imajo podjetja priložnost, da predstavijo tehnološko in inovativno podprte rešitve, produkte ali storitve, posamezniki pa lahko obiščejo virtualno Digitalno središče, kjer si lahko ogledajo aktivnosti projekta. Eden izmed poglavitnih ciljev Slovenije v času predsedovanja je med drugim tudi okrevanje evropskega gospodarstva, ki bo temeljilo na digitalnem in zelenem prehodu. Partnerji Digitalnega središča Slovenije – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, javna agencija SPIRIT Slovenija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in družba BTC stremijo k uresničevanju te prednostne naloge ter poudarjajo priložnosti za sodelovanje posameznikov in podjetij.


Šestmesečni program povezovanja in sodelovanja

Digitalno središče Slovenije je v sklopu dogajanja pripravilo 6-mesečni program z več kot 80 dogodki, ki v ospredje postavljajo povezovanje in sodelovanje med podjetji. Julij je bil v znamenju tematskega sklopa pametnih mest in skupnosti, v mesecu avgustu pa je potekal tematski sklop trajnostne družbe in gospodarstva, kjer se številni dogodki navezujejo na start-up priložnosti podjetij in možnosti, ki jih ponuja trajnostni turizem.


Do konca leta 2021 bo vsebinski del programa v septembru vključeval umetno inteligenco, v oktobru pa bo osrednja tema omrežje 5G in kibernetska varnost. Mesec november bo v znamenju digitalizacije in digitalne preobrazbe, zadnji mesec pa bodo v Digitalnem središču Slovenije pozornost namenili industriji 4.0 in robotiki. Vseh šest tematik je pomembnih za nadaljnji zeleni in digitalni razvoj Slovenije ter Evropske unije ali kot je poudarila direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije mag. Katja Mohar Bastar: »Verjamemo, da bodo obravnavane tematike in predstavljeni dosežki slovenskih podjetij navdihovali, ozaveščali ter učinkovito pripomogli k spodbujanju in pospeševanju digitalne preobrazbe.«


Viri: Digitalno središče Slovenije, Slovensko predsedovanje Svetu EU